12 квітня 2017

Гра – справа серйозна!

Саме такою була тема «Недільної школи батьків», заняття якої відбулось у секторі періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.


З перших днів життя батьки вводять своїх дітей до світу гри через забавлянки та колисанки. А коли діти підростають, вони потребують уваги не менше.

І батьки просто зобов'язані створювати належні умови для розвитку ігрової діяльності своєї дитини, бо у грі малюк живе і різнобічно розвивається.

Не всі мами і тата знають, що іграшки та ігровий матеріал можна виготовити власноруч. Бібліотекарі сектору продемонстрували декілька таких ігор.



Знайомлячи дітей з професіями можна запропонувати їм знайти серед переплутаних інструментів ті, які загубили представники різних професій, і відповідно їх розмістити. А старшим дітям захоплюючою і веселою буде гра «Хто я?».


Літературну гру «Автор, книга, герой» дуже просто зробити і цікаво грати. Справа в тому, що не на всіх картках співпадають автор, назва книги і герой. Виграє той, хто швидше збере більше правильних карток.


Гра «Кубики крути – журнального героя склади!» не тільки дає знання про дитячі журнали, а й розвиває увагу, швидкість реакції, вміння працювати у колективі.

Зауважте, всі ці та багато інших ігор виготовили бібліотекарі сектору періодики.


Батькам так сподобалось, що вони просили гратися ще і ще. Це не дивно, бо всі дорослі в душі діти! А гра – це не тільки цікаво і весело, а ще й дуже серйозна справа!

Шановні батьки! Збагачуйте малюків яскравими різноманітними враженнями та позитивом, щодня будьте для дитини взірцем культури, доброзичливості, моральності, джерелом знань і, що найголовніше, – любові.



Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодичних видань
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік