27 квітня 2017

Пропусти Чорнобиль крізь серце…

27 квітня студенти Політехнічного коледжу завітали до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та стали учасниками заходу, присвяченого 31-річниці пам’яті Чорнобильської трагедії.

Молоді люди довідалися про передумови та причини аварії, а також дізналися хронологію подій.

Під час заходу були наведені статистичні дані щодо кількості загиблих і тих, що захворіли, кількості евакуйованих та тих, що зазнали уражень від радіації. Дізналися вони і про запізнілу евакуацію людей із зони. І про те, що станція ще довго працювала аж до відключення останнього, третього енергоблоку 15 грудня 2000 року, що спорудження першого саркофагу завершено титанічними зусиллями ентузіастів лише за півроку після аварії, а другий саркофаг буде закінчено у поточному році. Піднято і теми екології та економічних наслідків для України.



 
Завдяки унікальним кадрам відеохроніки студенти здійснили віртуальну подорож до міста-привида Прип’ять з його залишеними на руйнацію будинками, навчальними закладами та осередками культури.

Познайомилася учнівська молодь і з пам’ятником чорнобильцям у м. Херсоні та меморіальною дошкою пожежнику В. Кібенку – уродженцю смт. Іванівка.

Наприкінці заходу зроблено огляд відповідної літератури біля тематичної виставки, на якій представлено як публіцистичні, так і художні твори. Зокрема, поетичні твори Ліни Костенко та Валентини Наумич, Бориса Олійника, Івана Драча та Анатолія Кичинського, сучасна проза Володимира Яворівського («Марія з полином у кінці століття»), Ганни Немо («Стрижень») і Євгена Гуцала («Діти Чорнобиля»), а також книги «Під полиновою зорею», «Крізь призму Чорнобиля» та інші.





Присутні на заході вшанували пам'ять людей, які, жертвуючи власним життям і здоров’ям, ліквідували наслідки аварії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік