07 квітня 2017

«Домовичок-казковичок у розумних діточок»

Свято – це завжди радість та веселощі. А якщо свято до того ж ще й довгоочікуване, то це вдвічі, а то й втричі приємніше. Саме на таке свято чекали вихованці я/с №5 «Калинка» майже п’ять місяців. Саме стільки тривала наша робота за спільним літературним проектом «Домовичок-казковичок», під час якого діти отримували від бібліотечного Домовичка «чарівні рюкзаки» з книжками, які читали разом з вихователями.

І саме сьогодні, в рамках ІІІ Всеукраїнського фестивалю педагогічної майстерності «Роль дитячої книги у формуванні гармонійно розвиненої особистості», для малечі було організовано яскраве та незабутнє свято з підведення підсумків проекту.
  



Початок свята… Хвилююча мить… Діти з нетерпінням, затамувавши подих, чекали важливого гостя – Домовичка. Урочиста музика…ще мить… і ось з’являється … Баба-Яга. Так, саме вона, адже все зіпсувати вона дійсно майстриня. Так сталося і цього разу. Вона заховала Домовичка, а скриню з чарівними казками вкрала та вирішила влаштувати малюкам перевірку. Чи дійсно вони прочитали всі книжки з рюкзаків?




Спочатку діти відгадували загадки. Потім, під час гри «Де живуть тварини?» розселяли їх по «будиночках». А далі все просто перевернулося, і треба було розшифрувати перевернуті назви казок. Останнім випробуванням від Баби-Яги була гра «Впізнай героя з книги». Діти впорались із усіма завданнями на відмінно, тож Бабуся-Ягуся була змушена піти і відпустити Домовичка. А щоб він не заблукав і знав куди треба йти, учасники свята виконали для нього веселу пісеньку «Домовик». Не встигли вони її й доспівати, як тихенько до зали зайшов довгоочікуваний гість.
  


І ось тут почалися справжні розваги та веселощі. Зі скрині Домовичка один за одним почали з’являтися персонажі книжок, які читали діти. Так Мама Дракониха попросила розсортувати по кошиках овочі і фрукти, які переплутали її драконенята. А потім до зали зайшли казкові герої, які, як з’ясувалося, загубили свої речі. І діти разом із Домовичком, тому що ці речі знайшлися у його скрині, повернули їх власникам.

Останнім запропонував гру Котигорошко – це «Мульт-колаж», під час якого малюки вгадували казки, переглянувши попередньо уривок з мультфільму.



Зрештою Домовичок-казковичок нагородив маленьких читайликів пам’ятними медалями «За активну участь», після чого усі влаштували запальний танцювальний флешмоб.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік