21 серпня 2017

«Я захисник своїй домівки. Я солдат» (Віктор Залевський)

Довгий та тернистий шлях подолала наша Україна зі своїм народом аби отримати свободу і незалежність. В різні часи на її оборону ставали славні та відважні сини.

23 роки Незалежності Україна, на щастя, не знала війни. Наш народ пишався тим, що у складні 90-ті Україні вдалося зберегти мир. Але війна не обійшла нашу державу тепер. Ще три роки тому ми з вами не знали дуже багатьох слів, пов’язаних з війною, тепер же мирне небо опалене її полум’ям. Ще три роки тому ми не особливо звертали увагу на заклик «Слава Україні – Героям слава», а тепер вони набули нового реального непідробного змісту. Наразі всім зрозуміло, кому ці слова адресовані, і ні в кого немає сумнівів, що ці герої – це наші хлопці, чоловіки, це мужні воїни, що зі зброєю в руках захищають східний кордон України.




І сьогодні, напередодні дуже важливих для нашої країни свят – Дня Прапора та Дня Незалежності, до нашої бібліотеки завітали гості: наш земляк, поет, активний учасник Майдану, прапорщик повітряно-десантних військ, учасник АТО Віктор Залевський та член виконавчого комітету міської ради, радник голови обласної адміністрації, учасник АТО Садіяр Мамедов.



Наші читачі мали змогу поговорити з гостями про події на Сході, поділитися власним розумінням того, яким має бути справжній патріот своєї держави. Також була презентована вже третя збірка віршів Віктора Залевського «Записки очевидца», яка за словами автора «…написана кровью и потом защитников и патриотов… поможет узнавать о жизни Реальных, Настоящих, Живых Героев».  Не лише сам поет, а й її перші читачі з нашої бібліотеки зачитали вірші під час зустрічі.
 

І Віктор, і Садіяр у бесіді з дітьми наголошували на важливості читання книжок та вивченні історії та традицій своєї країни. Дякуємо їм за чудову зустріч та приємне спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік