04 серпня 2017

Ігровий арт-майданчик


Якщо влітку вийдеш на вулицю і уважно подивишся навкруги, то помітиш, що вони всюди. Скачуть у траві, пурхають над квітами, ховаються  в корі дерев і серед зеленого листя, несуть соломинки. Одні тихо-тихо, а інші гудуть, стрекочуть, дзижчать. Мільярди мільярдів комах і павуків живуть на Землі.


Дуже цікаво про деяких з них розповідають журнали.


Бібліотекарі сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки саме з дитячих журналів черпають море творчих ідей для допитливих дітей, та пропонують читачам різноманітні ігри з творчими завданнями, щоб до кінця літа у них склалася ціла колекція неймовірних вмінь.


На цей раз дитячий журнал «Равлик» №5, 2017 допоміг влаштувати справжні «Комашині перегони». Цікаво, чия комашка приповзе перша?


Але спочатку хлопчики та дівчатка власноруч виготовили атрибути гри.
Це зовсім просто: потрібно намалювати або вирізати фігурку комахи, приклеїти на картон, у пророблену дірочку просунути шнурок та зав’язати на вузлик. Інший кінець шнурка прив’язати до фломастера і теж міцно зав’язати. Готово! Збирайте друзів, родину і влаштовуйте перегони.
А комашині розваги у секторі періодики продовжуються!



Кожен учасник літніх читань вибрав собі комашку, відгадавши загадку і почалась запекла боротьба.



Кидаючи кубик, діти давали можливість своїм комашкам пересуватися вперед.


Першими дістатися до фінішу пощастило сколопендрі і таргану.
Ось так, граючись, учасники літніх читань багато цікавого дізналися про світ жуків та павуків: хто як ховається, що таке метаморфоза,  чому потрібні комахи і яку користь вони приносять.
До нових зустрічей!
Ангеліна Вєтрова,
завідуюча сектором періодичних видань
 Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік