22 серпня 2017

Ми - українці, ми – європейці!

Саме під такою назвою напередодні великого свята – Дня Незалежності України, в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки відбувся євроквест в рамках Міжрегіональної патріотичної естафети Херсон-Рівне-Херсон «Будь патріотом – читай українське!»


У безмежному космічному просторі знаходиться наша маленька планета – Земля. Нам не відомо достеменно, чи існує життя на інших планетах.

А от на Землі зараз живуть понад 7 мільярдів людей. Вони належать до різних народів, є громадянами більш як 230 держав та територій.


Кожна країна розвивається своїм шляхом, віками формується її культура, мова, і, щоб упевненими кроками йти вперед, маємо цікавитися культурою і звичаями інших країн, як заповідав великий український Кобзар «… І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь…».


Учасники євроквесту об'єднались у дві команди. Кожна команда отримала карту Європи і маршрутний лист.


Маршрут складався з шести станцій: «Вражаючі місця світу», «Світові винаходи», «Всесвітньовідомі події», «Постать в історії», «Літературні діти та їх батьки», «Кулінарна книга мандрівника».



Завдання зовсім просте: прикріпити картинки на відповідні країни на карті. Але просте воно тільки на перший погляд і, по-перше, для тих, хто багато читає і багато знає.



Відповіді можна було знайти у книжках та журналах, які заздалегідь підготували бібліотекарі.


Під час цієї захоплюючої та пізнавальної гри діти збирали зірки, що раптом зникли з прапору Євросоюзу.


Обидві команди справились із завданням блискуче!

Захід пройшов з метою виховання у підростаючого покоління любові до своєї країни, почуття патріотизму і гордості за приналежність до українського народу, розширення знань про Євросоюз, культуру і звичаї інших країн.


Ангеліна Вєтрова, 
завідуюча сектором періодичних видань
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік