25 червня 2018

Горішки для розуму

Сьогодні до відділу обслуговування дошкільників та учнів 1- 4 класів завітали користувачі, які беруть участь у Програмі «Канікули з книгою» - «Від А до Я читання щодня». Хлопчики та дівчатка протягом усього літа збирають власну «Літературну Абетку».



Головне, щоб назва прочитаного твору,  прізвище автора чи ім’я головного героя починалися на певну літеру української абетки. А ще під час заходу було презентоване нове завдання на літеру «Ж» - це жартівливі загадки, які розвивають уяву та  логічне мислення. Наприклад, як, змінивши одну літеру в слові, перетворити свійську тварину на птаха, або ж  «із ж – вночі літає, шкідників з`їдає, а із  з  - в поході можна носити і страву варити».



Також діти ознайомилися з асоціативною головоломкою нового покоління «Літературні крос-сенси», у якій завданням того, хто розгадує її, є розшифрувати, знайти зв'язок між сусідніми (тобто тими, що мають спільний бік) картинками. Діти активно включилися у роботу та знаходили інколи по  декілька асоціацій до одних і тих же зображень.
З нетерпінням чекаємо усіх наступного понеділка, адже наша абетка має ще  багато таємниць і цікавинок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік