24 січня 2019

Весь світ за обкладинкою

23 січня в рамках Тижня зарубіжної літератури учні 7 – 8 класів школи № 16 завітали до читальної зали Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім.Дніпрової Чайки на КВН (Клуб веселих та начитаних) «Акули читання».
Школярі дізналися про нових письменників та їхні твори, які були введені до шкільної програми протягом останніх кількох років. Це і «Вбити пересмішника» Гарпер Лі, і «Історія одного кохання» Еріка Сігела - американських письменників, твори яких зараз читають в 9 класі. А для додаткового читання у 8 класі дітям рекомендується твір польської письменниці Барбари Космовської «Буба», відеоролик про який вони переглянули під час заходу.


Звичайно ж найулюбленішим жанром сучасних підлітків лишається фантастика та фентезі, зокрема серія романів Джоан Роулінг про Гаррі Поттера та трилогія Джона Толкієна  «Володар перснів», досконале знання яких учасники квн змогли продемонструвати в інтерактивній грі за цими творами.




Гарно вони орієнтуються і в класичній літературі, яку прочитали за шкільною програмою. Діти бездоганно поєднали пари літературних героїв та правильно поєднали імена з прізвищами відомих зарубіжних письменників, виправили всі помилки в заплутаному листі про давньогрецьких богів.
Читання – найкращий спосіб покращити пам'ять, збільшити свій словниковий запас, розвинути фантазію та поглибити свої знання.
Читайте та досягайте успіхів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік