23 січня 2019

Свято Злуки в бібліотеці

Вже 20 років поспіль люди в усіх куточках України святкують  День Соборності: влаштовують акції на знак єднання, беруть участь у мітингах, утворюють «ланцюги єдності». А бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки стали організаторами марафону єдності до 100-річчя з дня проголошення Акту Злуки між УНР та ЗУНР, до якого приєдналися 9 закладів загальної середньої освіти нашого міста. Діти дізнавались по історичні події, які відбувались 22 січня 1919 року та демонстрували свої знання.
Стартував марафон  16 січня у школі № 50, а 17 січня долучилася школа № 15.

21-го цю акцію підтримали школи № 14 та 36.


А учні 8-А класу із гімназії № 20 завітали  до бібліотеки і стали учасниками історико-пізнавального турніру, який визначив переможця – знавця історії, традицій, символіки України. Похольчук Андрій отримав пам’ятний диплом.
А 22 січня, в день святкування ювілею Соборності, продемонстрували свій патріотизм та ерудицію учні шкіл № 30, № 6 та № 53.



І завершиться цей марафон 24 січня, коли до бібліотеки завітають дев’ятикласники школи № 16.



Приємно, що наша молодь прагне усіма силами зберегти єдність та незалежність, яку так довго і так тяжко виборювали справжні патріоти України!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік