23 січня 2019

Соборність в душах, єдність у серцях…

22 січня - особливий день в історії України. 100 років тому було проголошено Злуку всіх  українських земель в єдину Українську державу, і саме цей день відзначається в Україні як свято – День Соборності.
Боротьба українського народу за соборність своїх земель – одна із важливих сторінок життя України. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість.
З цієї нагоди працівником молодшого відділу для учнів 4-х класів спеціалізованої школи №52 був організований та проведений  історичний хронограф «Соборність в душах, єдність у серцях…».

Метою першої частини цього заходу було розширення кругозору читачів про історію виникнення та святкування Дня Соборності України, прищеплення любові та поваги до історичних та культурних надбань українського народу, пробудження інтересу до минулого, виховування почуття національної гідності, гордості за Батьківщину та народ. Друга ж частина пройшла у форматі етнобатлу «На майдані Пан & Пані». На  гравців чекало дев’ять турів цікавих та захопливих конкурсів, наприклад, «Відповідай – картинку обирай», «Народ скаже, як зав’яже», «Казковий мультколаж», «Розмовна прокачка»,  «Показуха» та ін.


Такі заходи сприяють виховання любові та поваги до своєї землі, Батьківщини, розширюють коло знань, прививають  інтерес  до минулого України і ще раз нагадують читачам, що саме в єдності сила і незламність нашого народу.  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік