понеділок, 17 березня 2014 р.

Весна святкує визволення!

13 березня 1944 року Херсон, як обласний центр був звільнений від німецько-фашистських загарбників. Про це свого часу  повідомив видатний радянський диктор - Юрій Левітан. Проте на той час не існувало Херсонської області. Щоб повідомлення відповідало дійсності, Йосип Сталін указом від 30 березня 1944 року надав Херсону статусу обласного центру.


Під час заходу під назвою "Перемога мужності та героїзму", який відбувся у Херсонській обласній бібліотеці для дітей, учні 2-А і 2-Б класів ЗОШ № 57 дізналися не лише про це. Дітям також було запропоновано відвідати справжню галерею визволення Херсонщини. Усе почалось з військової вікторини, під час якої відвідувачі нашої галереї відгадували загадки на тематику Другої світової війни, дізналися про таку державу, як СРСР та хто розпочав Велику Вітчизняну війну.


У галереї визволення Херсонщини діти дізналися,яким героїчним вчинкам солдатів присвячені пам'ятники Вітчизняної війни у Херсоні.


А наостанок вони пограли в гру "Знайди пару". Учасники були розділені на дві команди. Перша отримала назви населених пунктів Херсонщини, друга - дати їх визволення, спільними в були лише їх номери. Отож, кожен повинен був знайти свою пару за номером та дізнатися щасливу дату визволення цих районів. 
Вітаємо наше улюблене місто Херсон та бажаємо усім мирного неба над головою та любові до своєї країни!


Михайлова Інна,

завідуюча сектором періодичних видань

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік