17 березня 2014

Доки батьки читають...

Доки батьки наших клубівців гортають цікаві журнали сектору періодики Херсонської обласної бібліотеки для дітей, клуб "Пізнайко" активно рахує лебедів! "До чого тут вони?" -, запитаєте ви. А тема нашої зустрічі мала назву "Один лебідь + один" (веселі задачки). З початку, допитливі малята дізнались з науково-популярного журналу про природу "Юный натуралист" незвичайні факти про цих дивовижних птахів!


 Наприклад, чи знаєте ви, що:
  • тіло лебедя вкриває близько 25 тисяч пір'їн. На стільки густе оперення забезпечує прекрасну теплоізоляцію, особливо завдяки шару ніжного пуху, що лежить під покривними пір'їнами.
  • шия лебедя складається з 25 хребців і дає змогу птахові дотягнутися до кожної пір'їнки на тілі під час обов'язкового туалету.
  • розмах крил сягає 2 м!
  • гніздо у лебедів чи не найбільше - до 2,9 метрів в діаметрі, частіше за все - плаваюче.





Після отриманої інформації кожен зробив собі чудового білого лебедя на власному маленькому озерці. Потім діти вирішували веселі задачки про шляхетних лебедів, додавали та віднімали їх кількість.


Білий лебідь є символом Сонця і Добра, краси і вірного кохання. Отож, ми бажаємо усім нашим читачам по-справжньому теплого весняного сонця та якомога більше доброти у серці!


Михайлова Інна,

завідуюча сектором періодичних видань

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік