13 березня 2014

Тарасові музи

Весна символізує пробудження природи, всього живого, а ще – пробудження почуттів. Кохання є особливою хвилюючою сторінкою в житті кожної людини і завжди викликає неабиякий інтерес. Тим більше, якщо це стосується знаної і визначної постаті. 


Звісно ви здогадалися, що березень має свого найяскравішого ювіляра – Тараса Григоровича Шевченка. Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки до ювілею Кобзаря підготувала чимало масштабних заходів, серед яких і є феєрична театралізована постановка «Тарасові музи» для учнів старшого шкільного віку. Історичний екскурс сторінками життя в поєднанні з ліричними виступами та вікторинами викликали неабиякий інтерес в учнів, вчителів та бібліотекарів ШГП. Спеціалісти бібліотеки майстерно влилися в ролі героїнь і передали атмосферу минулих часів. Княгиня Репніна (Вікторія Сломчинська), Варвара Репніна (Ірина Крятова), Катерина Піунова (Ірина Срібна), Ликера Полусмак (Наталя Кацарська), хоч і не професійні акторки, але змогли неперевершено зіграти « Шевченкових муз», за що гості заходу були особливо вдячні. 



 Надзвичайні емоції, неймовірні враження захопили вибагливу публіку. Про творчість Тараса Григоровича учні вже знають чимало, але про його особисте життя – тільки здогадувалися. Тепер вони змогли зазирнути у найпотаємніші його сторінки, побачити Шевченка по-новому - звичайним закоханим чоловіком, який мріяв створити сім’ю і жити щасливо. 


На жаль Кобзареві це не вдалося, але його музи надихнули його на створення неперевершених творів, які стали неоціненним скарбом для українського народу.

1 коментар:

  1. Дуже вдало вибрана тема. Ми теж на наступний тиждень готуємо про Тарасових муз :)

    ВідповістиВидалити

Додайте ваше ім'я та вік