06 березня 2014

Гайда до «періодичної» каруселі!


 Нагода побувати у такому незвичайному парку випала молодшим школярам ЗОШ №48. Адже сьогодні сектор періодичних видань проводив захід під назвою
                                    «Щоб діти багато знали, є газети і журнали» 



Програма такого медіа-уроку була дуже насиченої. Така «періодична» карусель закружляла наших учасників у вирі неймовірних пригод, кросвордів, нових знань та веселих ігр. У якому ж парку все це можна знайти? Лише у «періодичному»! До речі, слово «періодика» грецького походження, і означає «той, що повторюється, чергується» і стосується цей термін газет та журналів.
Побувавши у такому парку, діти дізнались не лише про «домівку» усіх журналів, але й про їх кількість. Виявляється, що у секторі періодики знаходиться близько 2 тисяч газет та журналів! Ну і звичайно, який же парк без ігор! Під час гри «Веселий алфавіт» усі розумники та розумниці згадували назви журналів та газет в алфавітному порядку, а ще познайомились із близнюками. Виявляється, це можуть бути журнали реальні та ті, що можна почитати в інтернеті он-лайн.
Довелось навіть провести невеличке розслідування: яка різниця між одним журналом та цілою стопкою. Метод дедукції Шерлока Холмса підказав, що один журнал – це примірник, а усі журнали (газети) зібрані за певний період називаються комплектом. І,звичайно, покаталися на каруселі! Під час катання кожній команді випав певний журнал, який треба було знайти у купі інших журналів та дружньо відгадати кросворд.



Доки обирались переможці, усі змогли подивитись нестандартне відео у форматі коміксу під назвою «Один день з життя, або як народжуються мрії» та помріяти про здійснення своїх мрії! А переможці отримали у подарунок книгу Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки «Бібліотека для генерації Google». Та не хвилюйтесь, ніхто не залишився без подарунку. Ті, хто правильно відповів на запитання журнальної вікторини отримали запрошення на марафон читців з приводу 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, а усі інші візитівки з інтернет-адресою кращих журналів сектору періодики!

От і погойдалися на нашій періодичній каруселі, а ще знайшли нових «друзів» - журналів, які завжди допоможуть у навчанні та розважать. Але сумувати приводу не було, тому що наш сектор періодики працює спеціально для вас кожен день, окрім суботи!

Михайлова Інна, завідуюча сектором періодичних видань

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік