07 березня 2014

Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття

Тривають Шевченківські дні – день народження і день смерті поета стоять поряд, а між цими датами 47 років життя… Життя, яке стало символом і гордістю українського народу.

Сьогодні бібліотекар Херсонської обласної бібліотеки для дітей завітала до учнів 1-а класу гімназії №6. Під час уроку було проведено захід - «Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття». 


Діти заздалегідь готувалися до нього, самостійно вибрали вірш Кобзаря, вивчили його напам'ять та намалювали малюнок до обраного твору. В класі панувала урочиста атмосфера: тематичні полиці з творами Т.Г.Шевченка, стенд, присвячений його біографії. Хліб на столі, запалена свічка, діти в українських костюмах – все це спонукало кожного учня якнайкраще презентувати твір Великого Кобзаря, а бібліотекар відділу естетичного виховання розповіла дітям, що Т.Г.Шевченко не тільки великий поет та громадський діяч, а ще й визначний художник.. Його пейзажі, портрети та автопортрети знають та цінують у всьому світі. Вони прикрашають не одну колекцію.



За участь у конкурсі переможці отримали книжки-розмальовки, присвячені 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. І, звичайно, було фото на згадку.


Провідний бібліотекар відділу естетичного виховання
Любов Шнирьова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік