вівторок, 27 жовтня 2015 р.

«Книжкові дзвіночки» від Дзвінки Матіяш!

26 жовтня до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки завітала сучасна українська письменниця Дзвінка Матіяш. Вона презентувала херсонським читачам свою нову книгу – «Марта з вулиці Святого Миколая», що увійшла до списку літературної премії Дитяча Книга року ВВС-2015.

У рамках бібліотечного проекту знайомства з письменниками України «Зустрічі без прощань» з гостею було проведено дві зустрічі. Перша відбулась з освітянами у Херсонській академії неперервної освіти. Зустріч мала назву «Знайомтесь! Дзвінка Матіяш!» та проходила у формі резюме. З початку ведуча запропонувала Дзвінці розшифрувати кожну літеру свого імені прикметником, який би її характеризував. Ось, що з цього вийшло:

Д - добра
З – закохана
В - відповідальна
І - інакомисляча
Н - незалежна
К - кмітлива
А - амбітна

Ось так і склали психологічний портрет письменниці!

А потім, за допомогою створеного віртуального резюме видатної письменниці, освітяни спробували уявити, який би воно мало вигляд, якби Дзвінка сама його написала. Отож, читаючи його складові -  місце народження, родина, якості характеру, навчання та досвід роботи, усі присутні мали змогу познайомитись з біографією та творчістю письменниці. Відповідаючи на запитання залу, Дзвінка також розповіла, що сама пече хліб. І виявилось, що він навіть у неї з собою. Тому наостанок щасливчики, які сиділи на перших рядах, змогли не лише оцінити письменницький талант гості, а й продегустувати її кулінарні здібності, скуштувавши домашній хліб від Дзвінки Матіяш!




Друга зустріч проходила у стінах Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки та мала назву «Книжкове намисто Дзвінки Матіяш» (осіння автограф-сессія). Пані Дзвенислава написала вже шість книжок.  А поки вона розповідала про кожне своє творіння, бібліотекарі нанизували намистинки одну за одною і в результаті створили "книжкове намисто" для письменниці. Остання книжкова намистинка, яка завершила прикрасу, звичайно асоціювалась з новою книгою «Марта з вулиці Святого Миколая», про яку так тепло розповідала Дзвенислава. А у кінці зустрічі зроблене намисто стало подарунком для письменниці на пам'ять від херсонських читачів!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік