03 травня 2017

Кожен надіває маску, й разом творимо ми казку

Кінець квітня в Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки пройшов дуже весело. Адже у дітей була можливість відвідати різноманітні клубні об’єднання. А у відділі естетичного виховання в рамках роботи Херсонського локального центру громадянської освіти пройшло заняття клубу творчого самовираження «Мій світ», на якому студійці дізналися цікаву інформацію про маски.



Маски мають дуже давню історію, так як вони з'явилися ще на початку розвитку суспільства. Одягаючи маски тварин і виконуючи певні танці, мисливці мовби заманювали здобич. З давніх часів люди помітили, що щоб перетворитися в казкового героя потрібна маска чи грим, адже це допомагає приховати обличчя. Маски у різних народів виготовляють з різних матеріалів: з каменю, з металу, з дерева, з паперу. У Стародавній Греції, звідки театр взяв початок, маска заміняла грим. А французи ж стверджують, що вперше маска з оксамиту або тафти з'явилася у них, як частина жіночого дорожнього костюма для оберігання від пилу, сонця або від негоди. А зараз ми можемо бачити маски на сцені дитячого, лялькового театру, в цирку, пантомімі, мультиплікації. Дві маски: трагічна (сумна) та комічна (весела) є навіть символом театру.



Дітлахи, не тільки дізналися корисну інформацію, але й виготовили власні маски звірів. А наприкінці спробували свої сили у створенні власної казки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік