05 травня 2017

Патріотична зустріч з Людмилою Крижановською

До Дня пам’яті та примирення і Свята Перемоги відбувся патріотичний захід «У Перемогу вірили поети». Рядки, опалені війною, презентувала херсонська поетеса, лауреат багатьох літературних фестивалів та конкурсів, у тому числі і за твори воєнно-патріотичної тематики, Людмила Крижановська.



П’ятикласники із гімназії № 20 довідалися про тяжке життя херсонців за часів окупації, про діяльність героїв-підпільників і про обставини визволення рідного міста від загарбників.

Особлива увага була надана розповіді про дівчинку Тамару Воскобойникову, яка працювала на пошті. Через руки патріотки проходила важлива німецька кореспонденція, дані з якої передавалися підпільникам. На жаль, дівчинку виказали і засудили до смертної кари. Людмила Миколаївна, особиста знайома із жінкою, що свого часу сиділа в одній камері із Тамарою, продемонструвала копію щоденникових записів Тамари та її життєлюбний останній лист до матусі.



Іншим героєм-херсонцем, життя якого окреслила письменниця, був Сергій Лонський. Йому пощастило вижити у нелюдських умовах концтаборів, де на нього чекала тяжка виснажлива праця, недоїдання та хвороби. Після втечі юнак приєднався до армії і воював із фашистами.

Також діти дізналися про подвиг юних підпільників – хлопців з Карантинного та керівника організації «Патріот Батьківщини» Іллю Кулика.

Завершальним етапом заходу стала розповідь про день перемоги для нашого міста – 13 березня, коли був звільнений Херсон.


Ще Людмила Миколаївна прочитала вірші з власного доробку на тему патріотизму та мужності.

Дякуючи за зустріч, гімназисти подарували Людмилі Крижановській прекрасні квіти.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік