31 травня 2017

Юридична Академія супергероїв

Для студентів ІІІ курсу Херсонського музичного училища було проведено захід «На захисті авторського права» у формі юридичної Академії супергероїв, під час якого таємниці авторського права допомогли відкрити супергерої Людина-копірайт і Тома (торгівельна марка).

Молоді люди дізналися, що таке інтелектуальна власність, яку людину чи групу людей слід вважати автором, строк дії авторського права, що таке суміжні права, про положення Закону України «Про авторське право і суміжні права» від 23 грудня 1993 р.

Юнаки і дівчата встановили відповідність між символами на позначення виду інтелектуальної власності, та їх описом: зокрема, що © - знак охорони авторського права, ® - символ правової охорони товарного знаку, тм - символ товарного знаку, sm - символ знаку обслуговування, а ℗ - знак охорони суміжних прав для фонограми.




По завершенні експрес-курсу навчання Людина-копірайт і його помічниця Тома запропонували слухачам пройти іспит. Так студенти, виконуючи покладені на них місії, не заплутали в лабіринтах авторського права, а допомогли вирішити складні справи і відстояти законні права сучасних авторів.



Найкращим знавцем авторського права виявилася студентка, яка на згадку про захід отримала блокнот для запису креативних авторських ідей.

Оскільки молоді люди є вокалістами та музикантами, особлива увага була приділена авторському праву у сфері музиці.



На завершенні заходу ведуча побажала присутнім творчим особистостям успіхів у музичній кар’єрі, адже окрім талантів і виконавської майстерності, відтепер вони володіють знаннями про авторське право.

Чернієнко Юлія,
головний бібліотекар читальної зали

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік