15 травня 2017

У чарах квітів

Чудовим весняним днем до квітучої бібліотечної галявини ми запросили у гості справжню Панну квітів сучасної української літератури – Зірку Мензатюк. У рамках проекту Літпортал «Від тих, хто пише, тим, хто читає» відбулася скайп-зустріч учнів 4-а класу ЗНЗ №14 з відомою дитячою письменницею.
  



Форма зустрічі – «літературна оранжерея» - була вибрана не випадково, адже пані Зірка захоплюється квітами, пише про них і знає чимало цікавинок та легенд. Гарно вбрані читачки власними руками прикрашали квітами весняне Диво-деревце. Весняні квіти символізували ранні твори письменниці, осінні – шкільні роки та навчання, а зимова Різдвяна зірка – сімейні звичаї та традиції. А літніх квітів знають всі чимало, тому «Квіткова вікторина» припала до душі і гості і дітям! Адже літо - це час відпочинку та подорожей, а подорожувати, на думку пані Зірки, можна навіть читаючи.

А розпочати свою мандрівку майбутні п’ятикласники можуть з твору саме нашої Панни квітів «Таємниця козацької шаблі», яку самі діти вважають путівником історичними місцями України.




З приємними враженнями від спілкування читачі зібрали для письменниці квітку побажань. Ми приєднуємося до щирих, теплих дитячих побажань і дякуємо нашій гості за чудову зустріч.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік