17 травня 2017

Європейська естафета людяності від Джона Говарда

З 2003 року на підтримку європейського вектору країни проводиться День Європи в Україні. В рамках святкування цього важливого для українців дня співробітники читальної зали для учнівської молоді Херсонського академічного ліцею імені О.В. Мішукова провели змістовний і пізнавальний захід «Європейська естафета людяності від Джона Говарда».

Молоді люди довідалися, що передумовою для появи цього свята стало підписання представниками європейських держав 9 травня 1950 року Декларації Шумана, і на згадку цієї історичної події у країнах ЄС саме цього дня проходять численні заходи. В Україні же урочистості відбуваються у третю суботу травня.



Підлітків зацікавив і той факт, що саме у нашій Батьківщині знаходиться географічний центр Європи. Про це свідчить двометровий геодезичний знак, встановлений на правому березі річки Тиса на Закарпатті.



Однією з важливих історичних особистостей, яка, підтримуючи загальнолюдські цінності, своїми добрими справами об’єднав нашу країну із країнами Європи, був Джон Говард -британський філантроп, який присвятив життя покращенню умов утримання арештантів у в'язницях Європи та подоланню епідемій інфекційних захворювань. Ліцеїсти довідалися про його життєвий шлях і про період перебування у м. Херсоні. Цікавою була і віртуальна екскурсія старовинним Херсоном – школярі побачили ті архітектурні споруди і місця, які на власні очі бачив і великий англієць.

На завершення заходу ведуча побажала глядачам наслідувати Говарда у творенні добрих справ на благо рідного міста та його мешканців, адже саме молодим людям будувати європейське майбутнє нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік