четвер, 7 грудня 2017 р.

Херсонці – письменники світового рівня

5 грудня вихованці Школи Гуманітарної Праці взяли участь у заході «Письменники світового рівня», який відбувся в читальній залі у формі літературного GPS-навігатора. Підлітки здійснили мандрівку по Херсонщині і познайомилися з місцевостями, в яких відбувалося творче зростання видатних майстрів слова, які уславили нашу рідну землю на весь світ.

Перша зупинка – с. Чорнянка Каховського району і знайомство з Д. Бурлюком та угрупуванням «Гілея». Друга – м. Каховка, де наразі мешкає переможець Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» в номінації «Романи» – В. Михайлов. Далі – смт. Чаплинка, батьківщина М. Куліша, і с. Преображенка, де народився український поет і художник, лауреат Національної літературної премії ім. Т. Шевченка А. Кичинський.



А ще – острів Джарилгач (Скадовщина) і с. Кринки (Олешшя), де відпочивали автор «Морської повісті» Д.Бурлюк та Остап Вишня, потім було с. Музиківка (Білозерщина), де народився поет-футурист О. Кручених.

А завершилася мандрівка більш детальною екскурсією Херсоном, де жили і творили або куди частенько наїздили Дніпрова Чайка та Олександр Грін, Б. Грінченко, О. Горький й О. Гончар, І. Чернова (Люко Дашвар) і Ю. Дольд-Михайлик.
  


Більш детально було висвітлено життєвий і творчий шлях прозаїка і художника Бориса Лавреньова (Сергєєва), відомого у світі завдяки екранізаціям його творів.

Остання зупинка – музей-квартира ім. Бориса Лавреньова, де зберігається на лише архів та особисті речі митця, але і пам'ять про інших херсонців, які піднялися до рівня світового письменства.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік