16 грудня 2017

Випробування для справжньої королеви

Напередодні Дня святого Миколая до Херсона на ярмарок "Книжковий Миколай" завітало багато відомих українських письменників.

Щедрий на таланти Львів подарував літературним шанувальникам зустрічі з Яриною Каторож, яка на конкурсі «Коронація слова» отримала спеціальну відзнаку від Дари Корній «Українське сучасне фентезі» у номінації «Роман» .

Ця обдарована юна письменниця в перший день «Книжкового Миколая» на зустрічі з учнями 9-х класів ЗОШ № 50 та 52 поділилася своїм творчим запалом та великими планами на майбутнє. Діти із задоволенням мандрували веселковими світами Ярини та надихалися її нестримною фантазією.




А в гімназії №6 Ярину очікувало справжнє випробування, тому що їй довелося виконувати завдання, які запропонувало дитяче журі. Випробування повинно вирішити, яка ж корона дістанеться Ярині – блакитна чи жовта.

Перше завдання – розповісти, як Ярина із звичайної дівчинки перетворилась на літературну «королеву». Вона повинна була вкластися у 10 речень.

Друге завдання – прорекламувати «коронований» твір. І це, звичайно, була неперевершена реклама роману «Алхімія свободи».




З третім завданням письменниця впоралась швидко, тому що необхідно було намалювати автопортрет у ролі улюбленої літературної героїні. Гостя уявила себе у ролі Герміони. Пані Ярина закінчила школу мистецтв і навіть власноруч малює ілюстрації до своїх творів.

Для четвертого завдання Ярина Каторож отримала чарівну паличку і повинна була загадати бажання. Єдине бажання, про яке вона давно мріє – екранізація свого твору.




Чесне та непідкупне дитяче журі оцінювало виконані завдання і за кожне давало 1 або 2 букви. Останнім випробуванням для письменниці стала «Архітектура слів», тобто із отриманих літер потрібно було скласти слово або вислів. І ось що у неї вийшло «Я і коти». Сподіваємось, що саме таку назву може мати її наступний твір.



Учні гімназії №6 були в захопленні від Ярини Каторож і коронували її блакитною короною. Як сказало журі: «Ви не земна, ви небесна».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік