16 грудня 2017

Херсонські пригоди Лумпумчика

В рамках Другого Південного фестивалю книги та читання «Книжковий Миколай» 15 грудня у нашому місті відбулася низка зустрічей з відомими сучасними українськими письменниками.

Дуже позитивно почався ранок в учнів шкіл №52 та № 50, адже до них завітала Марія Чумарна - незвичайна, талановита людина, гарна жінка, українська поетеса, педагог, журналіст, громадсько-культурна діячка, член Національної спілки письменників України, засновниця авторської українознавчої школи. Діти були неймовірно раді зустрічі, адже герой її книги Лумпумчик давно став улюбленцем маленьких читайликів. Спілкування пройшло у форматі 7D : «Сім днів з життя талановитої людини», під час якого учні дізналися цікавинки про автора та задали багато запитань.
  



У молодшому відділі Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки для пані Марії підготували Книжковий дрес-код, який розпочався з презентації книг письменника, а потім плавно перетворився у віртуальну космічну мандрівку Всесвітом, завдяки якій діти мали змогу згадати планети Сонячної системи та більше дізналися про пані Марію особисто.




Наприклад, потрапивши на Меркурій, письменниця розповіла про свій характер, «планета таємниць» Венера розкрила секрет, як стати поетом та успішною людиною, планета Юпітер, яка має більшу кількість природних супутників в сонячній системі, допомогла з’ясувати, хто знаходиться поруч з пані Марією та що для неї означає дружба. Ця мандрівка подарувала дітям та авторці ще багато цікавих відкриттів та приємного спілкування.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік