17 грудня 2017

Святковий фінал Відкритого літературного конкурсу для дітей «Я зміг»

17 грудня в ККЗ «Ювілейний» у рамках проведення ІІ Південного фестивалю книги та читання «Книжковий Миколай» відбувся святковий захід, під час якого були оголошені підсумки та нагороджені переможці Відкритого літературного конкурсу для дітей «Я зміг».


Засновником цього конкурсу є Видавничий дім "ЛінаПе", а проведено його за підтримки комунального закладу "Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки" Херсонської обласної ради та київського видавництва «Фонтан казок»; інформаційну підтримку надала Українська бібліотечна асоціація.

Метою Конкурсу є розвиток та підтримка літературних здібностей дітей і підлітків, спрямування їх в русло духовно-творчої діяльності та бажання виховувати у собі кращі риси цілеспрямованої особистості, свідомого громадянина України.

До участі у конкурсі були запрошені діти та підлітки 10-17 років.

Темою творчих робіт учасників мала бути власна реальна історія у жанрі оповідання, новели, есе чи нарису, яка розповідає про перемогу над обставинами, над собою (наприклад, подолати власне небажання щось робити або подолати інертність та зважитися на добрий вчинок, який потребує певних зусиль, дотриматися свого слова...).

Тож під час фінального свята учасники конкурсу отримали нагоду - одним реченням! - розповісти про свої перемоги над обставинами, подолання страхів і проблем:


У конкурсі взяли участь 68 авторів з різних міст України, а саме: з Ужгорода, Кропивницького, Харкова, Києва і звичайно ж – із Херсону та Херсонської області. Особливо активними виявилися автори із Білозерського, Бериславського, Скадовського районів та м. Нова Каховка.

Журі конкурсу було вражене високим рівнем творів, поданих на конкурс, тож визначило, переможців (І, ІІ та ІІІ місце у двох вікових категоріях) та призерів у окремих номінаціях, які під час свята отримали дипломи та книжкові подарунки.

За умовами конкурсу, окрім «суддівства» журі, відбувалося ще й голосування за кращий, на думку читачів, конкурсний твір на сайті Херсонської ОБД ім. Дніпрової Чайки www.library.kherson.ua.Нагороди переможцям - дипломи й книжкові подарунки - вручили Еліна Алієва, засновник Видавничого дому "ЛінаПе" та популярний український дитячий письменник, головний редактор видавництва «Фонтан казок» і голова журі конкурсу Іван Андрусяк. Вони підготували і свої особисті відзнаки - для тих творчих робіт, які вважали гідними уваги за їхню соціальну значимість, за виявлені дітьми доброту та гуманність. Спеціальний приз вручив і Артем Кияновський, директор Херсонського НВК "Школа гуманітарної праці", побажавши учасникам конкурсу і всім дітям-читачам зустрічей з гарними книгами і натхнення для власної літературної творчості.



Серед книг, отриманих сьогодні переможцями, були й видання, привезені до Херсона спеціально в дарунок конкурсантам нашими львівськими друзями з "Книжкової толоки". Любов Хомчак привітала учасників конкурсу "Я зміг" від імені львівського "десанту" письменників і бібліотекарів, які вже другий рік поспіль приїздять на херсонський "Книжковий Миколай" і створюють його особливу атмосферу.


Отже, знайомтесь - переможці Відкритого літературного конкурсу "Я зміг!" 2017 року:
у віковій категорії 14-17 років

І місце - Мельгунова Ельвіра, Херсон, за твір "Не буває нічого неможливого"
ІІ місце - Шишенко Макар, м. Харків, за твір "Бути першим — девіз мого життя"
ІІІ місце - Міщенко Фрол, м. Херсон, за твір "Між нулем та одиницею»

У номінаціях відзначені:
 «Гуманне ставлення до тварин» -  Шелегон Елеонора, м. Херсон, за твір "Я це змогла"
«Актуальність висвітленої теми» - Урупа Оксана,  с. Миролюбівка, Білозерський район
«Життєвий оптимізм» - Бесєдіна Анастасія, м.Нова Каховка 
«Філософське ставлення до життя» - Сапронова Катерина,  м.Нова Каховка 
«Краща родинна історія » - Маскаєва Владислава, смт Білозерка
«Активна громадянська позиція» - Нетребич Валентина , м.Херсон
«Краща розповідь про толерантність» - Варакута Анна, м. Кропивницький

у віковій котегорії 10-13 років

І місце - Герман Аліса, м. Київ, за твір «Кіт – капустянка або не було б щастя, та нещастя помогло»
ІІ місце - Юдіна Марія , м. Херсон, за твір « Вам зависоко? А мені – вже ні!!!»
ІІІ місце - Волошина Софія, м. Херсон, за твір «Людяність понад усе»
та   Виходцева Вікторія, м. Херсон, за твір «Моя маленька перемога»

У номінаціях:  
«Спеціальна відзнака за любов до читання» -  Волколупов Аполлон, с. Новокиївка, Каланчацький р-н
«Актуальність обраної теми» - Шкворець Лада , м. Херсон
«Креативне ставлення до казки» - Василенко Дар’я, м. Херсон
«Спеціальний приз за виявлену мужність» - Борисенко Марк, м. Херсон
«Всі барви життя» - Баландіна Катерина, смт Білозерка 

За результатами голосування читачів на сайті бібліотеки визначено переможців у номінації "Приз читацьких симпатій":
у віковій категорії 10-13 років -  Костенко Марія, м. Херсон, за твір «Я змогла перебороти страх»;
у віковій категорії 14-17 років - Геращенко Катерина, м. Нова Каховка, за твір "Вогник спротиву".
Спеціальний приз соціального проекту «Видавничий дім «ЛінаПе» Еліна Алієва - ініціатор конкурсу - вручила Тішаковій Єлизаветі, м. Скадовськ, за твір "Погляд у минуле". А Іван Андрусяк відзначив Курман Катерину, також зі Скадовська, за твір "Рятую життя пташці". 

Вітали переможців та учасників конкурсу і Святий Миколай та його помічники - Зима, Володарка Часу, Ангелочок, Календарик і талановита херсонська дітвора - учасники хореографічних і вокальних колективів.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік