04 вересня 2018

Простір та проекти сучасної бібліотеки для дітей

        Розпочався новий навчальний рік. Новий період цікавого спілкування, нових успіхів і перемог. І це, уявіть собі, стосується не тільки  учнів, які переступили поріг «нової української школи», а й учителів.




Сьогодні Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки радо вітала курсантів КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» - вчителів молодших класів міста та районів області.
Комплекс заходів для освітян розпочався екскурсією по бібліотеці. Кожен відділ обслуговування  проінформував гостей  про діючі програми, проекти та напрямки роботи, а доповідачі намагалися поділитися своїм досвідом роботи, тим паче, що «нова школа» сьогодні вимагає від сучасного педагога готувати власні авторські навчальні програми,  методи, стратегії, засоби навчання.


       До уваги учасників зустрічі - презентація ресурсів, створених фахівцями бібліотеки і адресованих як колегам, так і педагогічним працівникам, а саме:
- "Ювілейна медіатека: до 100-річчя від дня народження В.О.Сухомлинського";
- "Ігри патріотів Херсонщини" - веб-платформа для учасників однойменного щорічного інтелектуального турніру.
        Серед інноваційних методів навчання схвалюються й запроваджуються в Новій українській школі ігри, соціальні та дослідницькі проекти, експерименти, групові завдання, а навичок у напрямку застосування подібних активностей наша бібліотека має достатньо. Цими напрацюваннями й ділись сьогодні у спілкуванні з учасниками навчального візиту.
Тож вітаємо всіх викладачів  з початком нового навчального року! Нехай він подарує наснагу і натхнення на нові відкриття!
 Нехай прагнення до успіхів і підкорення нових вершин не згасає і стане вдалим будь-яке починання!  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік