11 вересня 2018

Святковий фінал журнального літа


З перших своїх днів осінь нагадала про себе дощами, вітрами, пониженням температури. А ще так не хочеться холодів! Хочеться на море… Але ж як: школа, робота?

А що як зробити своє море, – подумали бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, і влаштували у секторі періодики «Журнальне море».

Як же здивувалися наші відвідувачі, що море може бути й таке. І давай один перед одним згадувати своє літнє море.
А зібралися тут у недільний день учасники програми літніх читань на фінальну зустріч та маленькі «пізнайчики» на своє перше заняття у новому навчальному році. І відправилися ми всі разом у мандрівку морем журналів, що знаходиться на планеті «Періодика». 

Раптом на шляху зявився острів. Назву острова потрібно скласти з літер, а потім вибрати ті журнали, які живуть саме тут. На перший острів під назвою  «Природа» діти поселили такі журнали: «Колосок», «Весёлые животные», «Зоодруг», «Котэлло», «Барбос», «Лошадки».

На острові «Кулінарія» розмістились дитячі журнали «Сашка», «Яблунька», «Жирафа Рафа», відкривши свої найсмачніші рубрики.

Найбільше дітворі сподобався острів «Умійко» та його мешканці: дитячі журнали «Академія Саморобкіна», «Умійко», «Юний моделіст-конструктор», «Весёлые идейки».

Як же було не скористатися пропозицією одного з цих журналів – помайструвати?

Тепер попливуть кораблі з улюбленими журналами по домівках хлопчиків і дівчаток, щоб і мама, і тато, і всі рідні дізналися, які ж то журнали мешкають на планеті «Періодика».

Не обійшлося і без частування, але не простого, а з сюрпризом. Цукерочки потрібно було знайти, відгадавши загадку-підказку.
До нових зустрічей! Клуб «Пізнайко» чекає на своїх маленьких друзів
23 вересня о 10-ій.
Ангеліна Вєтрова,
завідуюча сектором періодики
 Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік