14 вересня 2018

Херсон: миті історії

Краєзнавчі мандри рідним містом запропонували юним відвідувачам бібліотекарі сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки напередодні Дня Херсону.

Третьокласники та четвертокласники загальноосвітньої школи №16, затамувавши подих, слухали розповідь про те, з чого і як починався Херсон 240 років тому.

Інформацію бібліотекарі взяли з книги «Херсон: вчера и сегодня», автор О.Скороход. Цю книгу та багато інших про наше славне місто можна знайти в читальному залі книгозбірні.

Краєзнавча галерея, яка складалась з історичних та сучасних фото спонукала дітей до активності. Впізнавши місце, кожен хотів відповідати.

Але не зажди було легко. Доводилось замислюватися, згадуючи сучасні та старі назви вулиць, парків, розгадуючи краєзнавчі головоломки.

Під час заходу відбулось бурхливе обговорення гербу міста: що символізує брама жовто-золотистого кольору, чому на гербі зображено два різних якоря, і що означають лаврова та дубова гілка.

А ще всі разом складали колаж «Наше сонячне місто – Херсон».


З днем народження, Херсоне! Зі святом вас, херсонці! Бажаємо, щоб всі жителі і гості нашого міста були щасливими, жили в достатку та благополуччі. Щоб місто процвітало!

Ангеліна Вєтрова,
завідуюча сектором періодичних видань
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік