07 вересня 2018

День народження у детективному жанрі

День народження особливе свято для кожного і тому дуже хочеться, щоб воно стало незабутнім.
Саме таким було святкування дня народження літніх іменинників серед учнів 4-В класу Херсонської багатопрофільної гімназії № 20 імені Бориса Лавреньова, що відбулось у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки.

І це вже традиція, завдячуючи якій бібліотекарі сектору періодичних видань, школярі, батьки та вчителька Марина Анатоліївна стали справжніми друзями.
Вже з перших хвилин перебування у книгозбірні школярі стали детективами, адже пропали їхні подарунки, а в записці, яку знайшли говорилось, що тільки Шерлок Холмс може допомогти.

В книгах Конан Дойля не знайшлося ніяких підказок, і тільки капелюхи джентльменів вказали дорогу до викрадених подарунків.
На хлопців і дівчат чекало чимало випробувань на кмітливість, логіку, увагу, швидкість реакції, орієнтування в просторі тощо.

Наприклад, знайти однакові картки з зображенням танцюючих чоловічків і на звороті прочитати повідомлення, куди прямувати далі. І тут згадали про твір Конан Дойля «Танцюючі чоловічки».


Або у найтемнішій кімнаті впізнати, хто називає твоє ім’я, чи впізнати однокласників на фото, коли вони були ще зовсім маленькі.
А думаєте легко розібрати повідомлення надруковане розміром шрифту 3пт?
Або розпізнати з заплющеними очима, що там пахне у стаканчику?
І ось вона – нагорода: подарунки і повітряні кульки!
А ще запальні танці в ігровій зоні, використовуючи Xbox Kinect та улюблені мультфільми у медіа-центрі.
«Слідами Шерлока Холмса», – саме таку назву має день народження у детективному жанрі. Цей святковий детективний квест можна замовляти у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки.
Ангеліна Вєтрова,
завідуюча сектором періодичних видань

1 коментар:

  1. Ми батьки і учні 4-В класу дякуємо за проведенний день іменинників. Де діти з задоволенням брали участь в цікавих конкурсах, змаганнях. Які були проведені в обласній бібліотеці імені Дніпрової Чайки, організатором якого була завідуюча сектором періодичних видань Ангеліна Василівна Вєтрова якій ми завдячуємо за це чудове свято.

    ВідповістиВидалити

Додайте ваше ім'я та вік