17 січня 2020

Сучасні бібліотечні ресурси – сучасним вчителям

До Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали учасники курсів підвищення кваліфікації КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради -  вихователі інтернатних закладів, груп подовженого дня  та гуртожитків.
Новий рік нашої співпраці  розпочався з нової інформації для гостей, яку вони отримали під час професійної екскурсії нашою книгозбірнею.
У кожному відділі учасників ознайомили з напрямками роботи, діючими програмами, проєктами та конкурсами для дітей різних вікових категорій. Відділ документів іноземними мовами  «запросив» усіх бажаючих приєднатися до вивчення англійської та німецької мов на засіданнях клубів, під час яких відбувається «живе» спілкування з носіями мови. Відділ естетичного виховання презентував виставку «Ароматично-книжкові історії, або Парфум-читання». Про  особливості навчання сучасних школярів медіаграмотності розповіли у медіа-центрі. У читальній залі для учнів 5-9 класів гостям розповіли про відомих українських письменників, що зустрічалися з читачами нашої бібліотеки. А також учасники заходу мали змогу познайомитись з херсонською письменницею, авторкою повісті «Помста» Юлією Чернієнко, яка є співробітником цього відділу. 


У відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів завідуюча Наталя Крижановська розповіла курсантам про інноваційні форми роботи з дітьми молодшого шкільного віку, запропонувавши фрагменти цікавих ігор, розроблених бібліотекарями – це «Морський бій», «Літературний футбол», «Поле див», «Ерудит-шоу» та «Інтелектуальне асорті».
Головний бібліотекар відділу Альона Ліпкіна презентувала краєзнавчі ігри із комплекту ігрових карт «Ігри патріотів Херсонщини» та провела міні-тренінг щодо роботи з однією з них – «У пошуках знайомих незнайомців». 

На завершення вихователів чекав огляд літератури «Книжковий всесвіт – літературні новинки», під час якого були представлені твори авторів світової величини, українських та херсонців – В.Вальда і А.Шкаріна.
Впевнені, що кожен  з присутніх знайшов  свою «стежку» співпраці з нашою  бібліотекою. Чекаємо на наступну зустріч вже разом з вашими вихованцями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік