21 січня 2020

Головний герой новели Томаса Бруссіга «Сонячна алея» - Берлін

Європа – одне слово, а як багато з ним пов’язано. Це історія і особистості, які її творили, це культура і особистості, які творили шедеври світового рівня, це наука і технічний прогрес.  Місто Берлін займає особливе місце в європейській історії та культурі, бо саме Берлінський мур поділив місто, країну, Європу та весь світ на два табори.  
Про причини зведення муру говорили бібліотекарі сектору документів іноземними мовами з учнями 10 класу Херсонського ліцею Херсонської обласної ради з поглибленим  вивченням  української філології, історії та права.
Як розвивався Берлін, які політичні та культурні події стали епохальними в житті цієї світової метрополії - обговорювали ми з учнями під час зустрічі. Учні ознайомилися з головними пам’ятками архітектури міста, які були зруйновані авіацією у травні 1945 року, з історією фортеці Шпандау, яка стала «замком семи неповішених», а також дізналися про факти, які вважаються головними причинами зведення Берлінського муру. Були зачитані уривки із наукових статей та німецькомовних журналів, автори яких багато працювали над цією темою.
Сподіваємося, що наданий матеріал допоможе учням у вивченні даної історичної теми, а, можливо, декого надихне на написання наукової роботи. Дякуємо керівництву ліцею та викладачам історіїї Стельмах А.А. та Чекотун О.В. за активну співпрацю з нашою бібліотекою та участь у проектах, пов’язаних з історією Німеччини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік