24 січня 2020

Краєзнавчі «родзинки» з досвіду роботи

23 січня до Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки завітали методисти й керівники гуртків технічного, туристсько-краєзнавчого та еколого-натуралістичного напрямів, прикладної творчості, які перебувають на курсах підвищення кваліфікації в Херсонській академії неперервної освіти. Програма заходів «Бібліотечні ресурси та можливості на допомогу освітянам Херсонщини» розпочалась з професійної екскурсії бібліотекою, під час якої було презентовано інноваційні форми роботи з дітьми в напрямку естетичного виховання. Учасники заходу мали змогу ознайомитись з програмами прикладної творчості книгозбірні.

Також  були представлені краєзнавчі проєкти бібліотеки реалізовані спільно з Херсонським обласним центром зайнятості, а саме краєзнавчо-туристичний профіквест «В долонях степу і Дніпра» в Херсонській області  та міжрегіональний інноваційний проєкт із профорієнтації учнівської молоді «ПрофіКемп».

Наших гостей дуже зацікавив веб-ресурс Туристичні маршрути Херсонщини і це не випадково, адже усі матеріали що входять до маршрутів можна використовувати в роботі з школярами як в електронному, так і друкованому варіанті. 
Працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки презентували електронний ресурс «Ігри патріотів Херсонщини», що розташований на сайті бібліотеки. Окремим чином зупинились на іграх для молодших школярів про рослинний та тваринний світ Херсонщини.
До речі, остання краєзнавча гра «У пошуках знайомих незнайомців» нещодавно була виготовлена у гранд-форматі і відтепер усі користувачі книгозбірні мають можливість грати в цю гру в напільному варіанті.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік