21 січня 2021

Мобільна медіаграмотність: оперативно, креативно, відповідально

Дистанційне навчання таке звичне, але ще таке нове та, вже підтверджено, що дуже зручне. В чому і переконалися шкільні бібліотекарі на черговому навчанні в «Школі медіаграмотності для працівників бібліотек закладів ЗСО м. Херсон».

До розгляду на занятті була представлена низка бібліотечних медіа-уроків для формату онлайн. Всі автори розробок підійшли до завдання відповідально та приємно здивували своєю креативністю та інтерактивною наповненістю уроку. Приємним сюрпризом для шкільних бібліотекарів стало знайомство з цікавим онлайн-сервісом LearningApps.Org,  який відкриває нові можливості в створенні та розробці бібліотечних медіа-уроків.

LearningApps.org - онлайновий сервіс, який дозволяє створювати інтерактивні вправи. Їх можна використовувати в роботі з інтерактивною дошкою або як індивідуальні вправи для учнів. Вправи на сайті подаються у зручному візуальному режимі сітки зображень відкривається можливість побачити тип вправи. Клацнувши на зображення значка вправи, відбувається перехід у режим її виконання. На передньому плані видно завдання, сформульоване вчителем, яке закривається після клацання кнопки ОК, що дозволяє перейти до безпосередньої роботи із вправою. Виконання вправи полягає в інтерактивній роботі з об’єктами, розміщеними на екрані. Усі вправи поділено на категорії, які відповідають виду завдання, яке потрібно буде виконати учням:

•    вибір;

•    розподіл;

•    послідовність;

•    заповнення;

•    онлайн-ігри;

•    інструменти.



У кожній групі доступно кілька шаблонів вправ, опис та зразки яких можна попередньо переглядати перед тим, як створити власний навчальний ресурс.


Підводячи підсумки сьогоднішньої зустрічі учасники погодилися, що дистанційне навчання дозволяє залучити до процесу викладання найрізноманітніші ресурси. Окрім традиційних книжок та презентацій, можна використовувати відеоролики, анімації, комікси, електронні книги тощо. А ще за допомогою веб-ресурсів та онлайн-сервісів перетворити бібліотечні медіа-уроки на справжні віртуальні пригоди.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік