28 січня 2021

Бібліотека - територія творчості

27 січня 2021 року курсанти Херсонської академії неперервної освіти - методисти та керівники гуртків технічного, туристсько-краєзнавчого та еколого-натуралістичного напрямів, прикладної творчості - стали учасниками низки заходів, запропонованих фахівцями Херсонської ОБД ім. Дніпрової Чайки.

Зі слухачами Академії проведено віртуальну екскурсію, на якій вони познайомилися зі специфікою роботи кожного з восьми відділів обслуговування читачів книгозбірні, новими надходженнями літератури з мистецтва та проєктною діяльністю бібліотеки.


Курсантам було розкрито інноваційні форми роботи з дітьми в напрямку естетичного виховання, спрямовані на розвиток пізнавальних, художніх, психологічних аспектів юних читачів.


Також керівники дитячої творчості буди ознайомлені з роботою клубу відділу Інтернет послуг.

Клуб CodeClub.Ks  у відділі Інтернет-послуг  присвячений інформаційним технологіям, комп’ютерній техніці, цікавим програмам. На заняттях нашого клубу діти знайомляться з комп’ютером, з його складовими, методами роботи та програмами.

Вчителі побачили багато програм, які на заняттях клубу вивчають діти. Серед них: для 3D моделювання ми використовуємо TinkerCAD, Sculptris, ZBrushCoreMini, MagicaVoxel та Blender. Для створення та обробки музики є BoscaCeoil, та Musescore. Для монтування відео використовуємо VSDC Studio та Movie Maker. Для обробки зображень – Paint.Net, Piskel та багато інших.

Сучасна дитина – це перш за все споживач комп'ютерних продуктів, особистість, орієнтована у більшості випадків  на сприйняття віртуальної, а не вербальної інформації. До того ж любить гратися. Про поєднання сучасних технологій та ігрової діяльності була присвячена розповідь головного бібліотекаря відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів Ліпкіної Альони Григорівни.


Увазі учасників огляд колекції авторських ігор  літературної  тематики, віртуальних книжкових виставок та бібліографічних веб-ресурсів з ігровими компонентами, що містяться на сайті нашої бібліотеки у рубриці «Ігродром».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік