четвер, 24 березня 2016 р.

Чемпіонат Читання у бібліотеці

24 березня школярі зі Скадовського району взяли участь у Чемпіонаті Читання, який проходив під назвою «Яскраво! Дзвінко! Поетично!». Організували захід співробітники читальної зали.

Чемпіонат був приурочений до Всесвітнього дня поезії, який щороку відзначається 21 березня.



На початку свята діти дізналися про таємниці майстерності вишуканого поетичного слова провідного поета України Тараса Шевченка та поетки, чиє життя тісно пов’язане із Херсонщиною та ім’я якої носить наша книгозбірня, – Дніпрової Чайки (псевдонім Людмили Василевської-Березіної).




Друга половина заходу була присвячена власне конкурсному читанню українських поезій: громадянської, пейзажної, інтимної та медитативної лірики. Під фоновий музичний супровід на тлі тематично дібраних ілюстрацій діти декламували вірші. Оцінювало виступи дітей компетентне журі – вчителька української мови та провідний бібліотекар сектора абонемента.



Кращі знавець та читець поетичного слова на згадку про зустріч у бібліотеці та свою перемогу у змаганні отримали дипломи.

Захід супроводжувала виставка, на якій було представлено збірники поезій відомих віршотворців України та Херсонщини, а також вишукані подарункові альбоми-збірники перлин світової поезії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік