понеділок, 14 березня 2016 р.

Психологічна допомога дітям-переселенцям

13 березня відбулась друга зустріч дітей-переселенців та їх батьків в Херсонському Локальному Центрі громадянської освіти на базі обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.


Команда спеціалістів Локального Центру на цей раз підготували насичену програму зустрічі.
Перше: було розпочато напрямок роботи Херсонського Локального Центру громадянської освіти – це психологічна допомога дітям-переселенцям.
Перше заняття з психологом було присвячено знайомству з групою і проведенню тестування на виявлення дітей із підвищеним рівнем тривожності. Під час заняття головною метою було завоювання довіру групи, усунення скутості у спілкуванні і остраху говорити про себе.





Розпочалося заняття з вправ на знайомство, та вправ з психогімнастики.  Потім відбулася бесіда, мета якої –  підготувати дітей психологічно до роботи в групі, заспокоїти їх хвилювання, побороти тривогу і страх. Після чого дітям було запропоновано переглянути мультфільм, та обговорити його. Які емоції відчувала головна героїня, що таке емоції, які емоції частіше всього відчувають вони зараз в групі.


Для визначення емоційного стану дітей, їм було запропоновано з серії фігур обрати лише п’ять та зафарбувати їх в будь-який колір. Наприкінці заняття дітям було запропоновано розфарбувати схему для визначення рівня їх внутрішньої тривожності. Останнім етапом заняття була вправа «Подаруй усмішку».

В цей час для батьків презентували ресурси та можливості Херсонського центру «Вікно в Америку для майбутніх лідерів» з вивчення англійської мови для дітей різного віку та дорослих, що діє при Херсонській обласній бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. Керівник центру не обмежилась оглядом книжкових видань, вона детально представила безкоштовні програми та онлайн-ресурси в мережі Інтернет.


Наголосивши на тому, що відвідувачі Херсонського Локального Центру громадянської освіти мають змогу звертатись до бібліотеки за індивідуальними консультаціями, щодо вивчення англійської мови.  
Спеціаліст Херсонського Локального Центру, психолог також поспілкувалась з батьками дітей обговоривши подальшу роботу з дітьми та дала відповіді на питання дорослих.    

Наступна зустріч в Херсонському Локальному Центрі громадянської освіти на базі обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової  Чайки відбудеться 20 березня, початок роботи о 10.00

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік