15 жовтня 2012

День духовності


14 жовтня в сквері ім. Пушкіна, біля скульптури Діви Марії, пройшов День духовності. Цей захід було приурочено до свята Покрова Богородиці. Взяти участь у ньому Херсонській обласній бібліотеці для дітей запропонували Зоя Яківна Бережна - президент жіночого клубу «Ініціатива», секретар Херсонської міської ради та Ганна Валеріївна Лісова - директор книготоргівельної мережі "Учбова книга". 
Бібліотекарі експонували виставку під назвою "Сходинки до духовності", на якій була представлена література з усіх відділів бібліотеки: дитячі християнські журнали "Тропинка", "Крилаті", "Зернятко", повчальні книги для дітей молодшого та середнього віку. 
  

А щоб малюки  не сумували для них були підготовлена спеціальна програма. Ведуча – акторка Софія Лєснікова –  в образі Марії розповіла, чому в цей день її свято. Діти дізнались про те, що у минулі часи художники малювали біблійні сюжети, які потім назвали іконами, для тих, хто не вмів читати. 


Волонтер Тарас Томаровський в образі художника-мандрівника малював та розповідав історію про турботливого  пастуха та  неслухняних овець.
  

А потім усі бажаючі змагалися у читанні віршів. Конкурс оцінювала ведуча літературної студії «Контур» ХОБД Надія Звягінцева. 
  

Переможці отримали від бібліотеки книжку-іграшку "Генерація Google" у подарунок та прочитали свої вірші на сцені біля мікрофону. Свято духовності перемогло похмуру погоду та залишило добрі враження у дітей та батьків.

Михайлова Інна,
завідуюча сектором періодичних видань ХОБД

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік