19 жовтня 2012

Концерт у бібліотеці


19 жовтня у залі Херсонської обласної бібліотеки чути звуки інструментів  – це учні музичної школи № 1 настроюються перед  виступом. Програма концерту-лекції «У світі музичних інструментів» приурочено до Міжнародного Дня музики. Модератор зустрічі бібліотекар відділу мистецтв Валерія Астоган знайомить школярів з тематикою відділу та звертає  їх увагу на тематичну виставку книжок, де розміщені спеціальні енциклопедії, диски з музикою, персоналії про композиторів  та вокалістів.
Іван Ремньов, 2 кл. виконує Пісню Р.Лоуленда, 
викладач Петрова К.А., концертмейстер Дяченко О.Л.

Антоніна Маркова, 5 кл. виконує пісню "Звучи, же музика завжди"
викладач Кузнєцова О.М., концертмейстер Літовка Т.О.

-            За цікавою гіпотезою, перші гітари виникли в Єгипті і були зроблені з панциру черепахи, - вводить в екскурс появи музичних інструментів ведуча концерту, вчитель-теоретик  Ірина Задорожняя.
Із зали чути зацікавлення: «Ого, нічого собі!» Ведуча оголошує: «Рольф Лоуленд. Пісня. Виконує Ремньов Іван, 2-й клас». До центру зали прямує підліток, приблизно 5-класник. Діти здивовано: «Це другокласник? Такий здоровий!» Їм  пояснюють: «Так це ж 2-й клас МУЗИЧНОЇ школи». Хлопець починає грати на флейті.  Одна із дівчаток коментує з захопленням: «Красиво!» Під кінець виступу, поки інші аплодують, вона оцінює флейтиста: «Це мені найбільше сподобалось».
Іван Кулік, 2 кл. виконує американську пісню "Jingle bells"
викладач Арутюнян Є.М.
Кирсей Маша 2 кл. виконує П.Чайковського "Баба Яга"
викладач Осадча Г.І.
«Маленька філармонія школярів» - обʾєднання учнів і вчителів музичної школи № 1 – вже не вперше дають концерти в обласній бібліотеці. Сьогодні виконавців було 15, серед них  вокалісти, гітаристи, піаністи, скрипалька та акордеоніст. Найбільш емоційні слухачі не втримуються і починають імітувати гру піаністів, опустивши руки на коліна. Дехто з подивом повертається до сусідів з мімікою «Оце так дає!» Хтось позіхає, дехто пожвавлюється, почувши знайому зимову пісеньку «Jingle bells», яку виконує акордеоніст Іван Кулик. Один із виконавців трохи збивається з ритму, білявка не витримує: «Ех, таку гарну музику зіпсував!»
Рената Щербакова 2 кл. виконує Ф.Мендельсона "Пісню без слів"
викладач Осадча Г.І.

Кирило Перегуда 4 кл виконує "Шоро" Д.Семензато
викладач Дудка М.Л.

Концерт закінчується запрошенням до музичної школи. Після завершення вчителька питає дітей: «Який музичний інструмент вам найбільше сподобався?» Діти наперебій кричать: «Срипка, флейта, гітара». Їх перебиває хлопчина: «АРКАААДЕОООН!»
На концерті побувала
Оксана Гунько
Працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей вдячні
лектору музичної школи № 1 Літвиновій Ірині Володимирівні за плідну співпрацю 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік