28 жовтня 2012

Halloween-2012


У секторі літератури іноземними мовами, а саме - в інформаційному центрі "Вікно в Америку", вже стало традицією святкувати Halloween – свято солодощів та нечистої сили. 
Назва пішла від скорочення виразу All Hallow's Eve — переддень Дня всіх святих. Атрибутом свята є світильник у вигляді голови з гарбуза, який ще називають Світильником Джека. Ним діти, одягнені в біле, лякають дорослих, а ті відкуповуються від маленьких примар подарунками (звичайно солодощами).
У Європі особливо популярні вечірки Геловіна у стародавніх замках, де вештаються страхітливі привиди. Німці влаштовують жахо-карнавал у замку Франкенштейна, що неподалік Дармштадта. У Великобританії в останні 7 днів жовтня проходить «тиждень жахів та страшилок». Відвідувачам замків та графств демонструють пусті покої, в яких, багато століть тому жили та таємничо помирали благородні леді та джентльмени. У деяких замках ніч з 31 жовтня на 1 листопада можна провести у підземеллях, очікуючи справжніх привидів. 
Для цього свята характерним є переодягання. Переодягаються як діти так і дорослі. Найчастіше – це костюми фей, кажанів, різноманітних духів, відьом, гарбузів, скелетів, зомбі тощо.
  

Бажаєте дізнатися, як святкують Геловін наші читачі? Тоді завітайте до бібліотеки  28 жовтня о 10.00 на костюмовану вечірку свята "нечистої сили" - Halloween. На вас чекатимуть традиційні ігри та конкурси, новенькі "геловінські" книжки та, звісно ж, солодкі сюрпризи. У святі беруть участь жителі Сполучених Штатів Америки волонтери Корпусу Миру США Мері Бет Феєр та Стівен МакКаферті, і вони поділяться своїми враженнями щодо улюбленого свята американських дітей. 
Не забудьте свій карнавальний костюм та подбайте, щоб він був найстрашнішим!
       
Стежте за "геловінськими новинами" тут:
http://www.facebook.com/events/475896975778160/


Анна Резнік
зав. сектором літератури іноземними мовами

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік