01 листопада 2017

Під крилом Дніпрової Чайки

Дитяча обласна книгозбірня, яка носить ім’я Дніпрової Чайки, залучає до вшанування пам’яті відомої письменниці-землячки своїх читачів.

Окрім виставки творів авторки та веб-ресурсу, який знайомить з різними аспектами життя Людмили Василевської-Березіної, попитом користується і театралізована постановка «Під крилом Дніпрової Чайки».



Вистава має дві дії. У першій частині головна героїня – маленька Люда, яка, вилікувавшись від сліпоти, робить перші віршовані спроби. Також глядачі більше дізнаються про батьків дівчинки: матір, яка добре співала, і батька-священника, який любив розповідати народні казки.

У другій дії головна увага зосереджена на почуттях Людмили Березіної до її майбутнього чоловіка – письменника-однодумця, вояка і громадського діяча Феофана Василевського, та на херсонському періоді життя мисткині.




Шанувальники творчості Дніпрової Чайки дізнаються про її насичене вагомими справами життя: про поезії у прозі та переклади, про співпрацю із композитором М. Лисенком, спільно з яким створила перші у світі дитячі опери, про допомогу політв’язням, про зібрані самоцвіти народного духу – пісні та багато інше.

Прем’єра вистави відбулася минулого року – до ювілею письменниці, а в цьому році, напередодні річниці з дня народження Дніпрової Чайки, глядачами стали вчителі Школи гуманітарної праці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік