14 листопада 2017

Це потрібно живим...

Музей патріотизму до Дня визволення України 
від фашистських загарбників


І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.

Україна. Її безкрайні поля, зелені ліси і гори, блакитний Дніпро, родючі землі, міста і села, все було пропитане горем, біллю невичерпних втрат. Більше 70 років відділяє нас від тих днів, коли Вкраїна була звільнена від фашистських загарбників. Та скільки б не минуло часу, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю.


Історія, вона живе у пам’яті тих, хто був свідком та учасником бойових дій, історія живе у пам’яті їх нащадків, у фотографіях, документах, кінокадрах, історія живе у речах. І серед нас є такі люди. Почесним гостем заходів став Торопов Володимир Анатолійович - директор музею бойової слави ЗОШ № 28, який приніс до школи деякі з експонатів музею.


Учні шостих, сьомих, восьмих та десятих класів гімназії № 3 м. Херсон, які стали учасниками заходу, мали можливість доторкнутися до минулого. Цю зустріч, приурочену до Дня визволення України від фашистських загарбників, підготувала бібліотекар відділу естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки Кухта Ольга Андріївна.

Ми маємо можливість, завдяки таким людям, як Торопов В. А., власними очима побачити речі тих часів і навіть потримати їх у руках, розуміючи, що колись вони належали свідкам та учасникам війни.


Під час зустрічі учні поринули у минуле, у ті суворі, жорстокі часи, сповнені надій та патріотизму, які принесли Україні одночасно безцінні втрати та велику перемогу, згадали родинні історії, адже майже у кожній сім’ї збереглися спогади з часів Другої світової та потримали в руках безцінні речі, які несуть в собі частинку історії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік