21 листопада 2017

Я люблю Херсонщину!

21 листопада об 11-00 у День гідності та свободи, відбулась церемонія нагородження переможців обласного інтелектуального турніру «Ігри патріотів Херсонщини».

Засновники та організатори турніру «Ігри патріотів Херсонщини» - управління культури Херсонської обласної державної адміністрації, управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації і Комунальний заклад «Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради. Організація фінального змагання відбулася на базі та за підтримки Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради.

Учасників турніру та переможців конкурсів привітали почесні гості свята: Мамедов Садіяр Мухтасович, учасник АТО, радник голови Херсонської облдержадміністрації з питань розвитку туризму та інвестицій, Думинська Світлана Віталіївна, начальник управління культури Херсонської облдержадміністрації, Румянцева Юлія Аскольдівна, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та інтернатних закладів управління освіти, науки та молоді Херсонської облдержадміністрації, а також ректор Херсонської академії неперервної освіти Зубко Анатолій Миколайович і директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки Бардашевська Анна Іванівна.


Завдання турніру «Ігри патріотів Херсонщини»:

- сприяння патріотичному вихованню школярів;
- поширення історико-краєзнавчих знань про Херсонську область;
- формування та розвиток краєзнавчих інформаційних потреб у дітей шкільного віку;
- активізація використання краєзнавчих фондів та інформаційних ресурсів бібліотек;
- підвищення рівня особистісного культурного розвитку, компетентності учнів, заохочення їх до систематичного читання.

До участі у турнірі були запрошені учні 4-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів Херсонської області.

І тур проводився з квітня до вересня у публічних бібліотеках, у тому числі спеціалізованих бібліотеках для дітей, бібліотеках загальноосвітніх навчальних закладів сіл, селищ, міст Херсонської області. Змагання учасників відбувалися за ігровими картами нашого краю, розробленими фахівцями обласної бібліотеки для дітей за різною тематикою:

- для учнів 4-5 класів - «У пошуках знайомих незнайомців (тваринний світ Херсонщини)», «Зелене диво Херсонщини (рослинний світ рідного краю)»;

- для учнів 6-7 класів – «Херсонські ерудит-мандри (пам’ятники та пам’ятні місця, топоніміка краю)», «Лицарі Таврійського краю (козацька доба в історії Херсонщини)»;

- для учнів 8-9 класів – «Літературний круїз (письменники Херсонщини)», «Етнічний калейдоскоп Херсонщини», «Мистецька палітра Херсонщини».

Переможці взяли участь у наступному ІІ турі, де виборювали право представляти свій район, своє місто у обласному фіналі.



Отож, 21 листопада о 10-00 кращі краєзнавці – патріоти Херсонщини - взяли участь у фінальних змаганнях. Було визначено переможців у кожній з трьох вікових категорій та нагороджено дипломами та книжковими подарунками.

Переможцями фінального етапу обласного турніру «Ігри патріотів Херсонщини» стали:

Молодша вікова категорія

І місце - Стукан Поліна, учениця 5 кл. Каховської гімназії

ІІ місце - Стрельник Олексій, учень 5 кл. ЗОШ №11 

ІІІ місце - Коверзнєв Тимур, учень 5-А кл. ЗОШ №51

Середня вікова категорія

І місце - Годованюк Михайло, учень 7-Б кл. Херсонської гімназії №20

ІІ місце - Круковська Дана, учениця 7 кл. Каховського НВК

ІІІ місце - Федоров Данило, учень 7-Б кл. ЗОШ №50

Старша вікова категорія

І місце - Данюк Дмитро, учень 9-А кл. Херсонської гімназії №3

ІІ місце - Запорожець Софія, учениця 9-А кл. Голопристанської гімназії

ІІІ місце - Фоменков Олександр, учень 9 кл. Благодатненської ЗОШ І-ІІІ ст. Скадовського району


Книги в подарунок отримали і бібліотеки, читачі яких здобули перемогу в турнірі, а також бібліотеки для дітей, що виявили найбільшу активність у розгортанні змагань і запропонували найцікавіший формат для проведення районних турів.


Під час свята були нагороджені також дипломами та книжковими подарунками переможці Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули» (серед організаторів - Національна бібліотека України для дітей та Фонд Миколи Томенка "Рідна країна").


Під час святкового фіналу відбулося також нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку «Рідна країна – безпечна країна: Як треба поводитися на дорогах», організаторами якого стали Асоціація працівників бібліотек для дітей та Фонд Миколи Томенка "Рідна країна". Для нагородження на сцену було запрошено керівника Херсонського представництва Фонду Михайла Линецького. В нагороду за перемогу діти отримали дипломи та пам'ятні подарунки.



Учасники свята мали нагоду взяти участь у зустрічі з херсонським письменником Віктором Михайловим, книга якого «Останній бій Урус-шайтана» здобула перше місце у номінації «Романи» міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова - 2017».


Гостями свята також стали юні таланти Херсонщини, які прославили наш край у міжнародних конкурсах - учениця Херсонського фізико-технічного ліцею Валерія Тищенко (переможниця Міжнародного конкурсу молодих вчених, який пройшов в американському місті Лос-Анджелес), заслужений  майстер спорту України з кікбоксингу Віталій Дубина та заслужений майстер спорту України зі стрибків на батуті Микола Просторов. 





Святкову церемонію нагородження підготували і провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки за участю творчих колективів: зразкового вокального ансамблю «Орхідея», хореографічної студії «Силует» та юної вокалістки Єлизавети Волощенко, яка здобула Гран-прі Всеукраїнського фестивалю «Чорноморські ігри - 2017».




Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік