20 листопада 2017

Відкрий свої очі, відкрий своє серце

Саме такий урок доброти і толерантності підготували та провели бібліотекарі сектору періодичних видань Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки до Всесвітнього дня дитини, який відзначається 20 листопада.

Третьокласники херсонської школи №4, як заворожені, слухали про життя дітей, у котрих зовсім не було ніяких прав, і порівнювали зі своїм сучасним життям.


Погодившись з тим, що у кожного з них є не тільки права, а й обов’язки, всі разом вивели ось таку аксіому: “Мої права – це обов'язки інших, права інших – це мої обов'язки”.

Дуже вразив маленьких читачів соціальний ролик про дітей-сиріт. А короткометражний мультфільм з глобальним змістом “Про Діму” відкрив дітям важливу життєву істину – на землі всі люди рівні!

Згадали й казку “Цветик-семицветик” В. Катаєва, яка спонукає замислитись над питанням про справжню дружбу. Діти зрозуміти, що для знайомства, спільних ігор ніщо не перешкода, і можна ділити радість спілкування з тими, хто від тебе відрізняється.


А ще хлопчики та дівчатка намагались уявити собі, як живуть люди, у яких відсутній зір. Яке воно – життя на дотик?


Як виявилось, навіть прості канцелярські предмети так впізнати дуже складно.


Під час цього заходу третьокласники вперше почули про шрифт Брайля. Вони побачили, наскільки відрізняються журнали, видані таким шрифтом, від звичайних.


Кожен хотів доторкнутися до витиснених крапок, які складаються в літери, цифри, знаки. Діти зрозуміли, що це дуже складне читання, а тим більше – життя в суцільній темряві.


В оточенні кожної людини є багато особливих дорослих людей і дітей. Але ми, в своєму шаленому ритмі життя, не помічаємо їх. А побачивши, знаходимо для себе тисячу виправдань, чому не зупинились, не запитали, не запропонували допомогу.

Давайте частіше відкривати свої серця, робити добрі справи, і тоді світ навколо стане кращим.



Ангеліна Вєтрова,
завідуюча сектором періодичних видань
Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік