29 січня 2018

Герої Крут


«За незалежність України 100 років тому ми під Крутами стояли…


Щоб через сотню літ нащадки боролись і перемагали

… за Незалежність України!..»




Пам`яті героям битви під Крутами присвячений сьогоднішній захід у форматі відео-хрестоматії «Герої Крут». На цей захід завітали учні 8-го класу ЗОШ №16 до сектору медіа-центр Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Існувало багато версій, чому сталися трагічні події під Крутами. У загибелі студентів звинувачували керівництво українських збройних сил, яке кинуло їх напризволяще перед загрозою сильного і небезпечного ворога.

Тому ми разом з учнями звернулися до початку, з чого все розпочалося і які події призвели до цієї трагедії.



Розглянули важливий документ Центральної Ради УНР, Четвертий універсал, що проголосив Україну«самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу». Та «Маніфест до українського народу», яким Володимир Ленін дав зрозуміти, що Радянська Росія не змириться з існуванням незалежної України, — та що більшовики передбачали поширення революції і на терени України.
 

Події героїчної битви під Крутами та подальшу долю українських студентів, історію поховання та перепоховання загиблих героїв під Крутами ми вшанували хвилиною мовчання.

«… Безвусі, юні, вічно молоді ви склали голови за рідний Києв,

Скріпивши крок державницькій ході, вписавши подвиг у свободи вияв.»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік