15 листопада 2018

Про таємниці морів та океанів


13 листопада у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки відбулася віртуальна експедиція морями та океанами нашої планети, учасниками якої стали восьмикласники з гімназії ім. Т. Г. Шевченка. Мова йшла про те, як гарно відпочивати влітку на березі моря, розважатися, купатися. Декому навіть щастить жити біля моря і бачити його у різні пори року, насолоджуючись красою.


Для одних море – це світле, радісне місце, а для декого – це робота і насолоджуватися морськими краєвидами доводиться тільки у вільний час. Про це й повідав учасникам експедиції гість, справжній моряк – Микола Миколайович Чеботарьов, офіцер, другий помічник капітана.


Діти з цікавістю спілкували з гостем, задавали безліч запитань на які він охоче відповідав, зокрема про ті країни і моря, які він відвідав, переваги та недоліки в роботі моряка. Микола Миколайович розповів дітям про необхідність навчатися увесь час та бути професіоналом в різних галузях знань.
Про цікаві факти з життя тваринного світу океанів діти та гості дізналися, склавши морські пазли.


І ще були книги…, багато цікавих, пригодницьких та захоплюючих своїм сюжетом книг, які рекомендовані для підлітків. Про них розповіли присутнім бібліотекарі відділу естетичного виховання та сектору абонемента.





А потім були ще й подарунки для гостя, які діти виготовили власноруч.

У спогадах про зустріч надовго залишиться душевне і сонячне тепло, шум моря, прибою і шелест сторінок добрих книг, крики чайок та цікава розповідь моряка.
Миколі Миколайовичу побажаємо сім футів під кілем, а дітям – гарно вчитися, щоб здійснилися всі мрії.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік