21 листопада 2018

Психологія кольору

21 листопада бібліотекарі сектору документів іноземної мови завітали до учнів 11 класу з поглибленим вивченням української філології, історії та правознавста Херсонського обласного ліцею з тренінгом на тему: «Концепція  кольорів за Йоганном Вольфгангом фон Гете». 

Як відомо, колір - фізичне  поняття. Він може впливати на людину як позитивно, так і негативно. Властивості кольору використовуються у різних галузях. Так, наприклад, зелений колір заспокоює і лікує, помаранчевий робить людей більш енергійними, а фіолетовий - надихає. Спочатку діти назвали основні кольори, які їм відомі. Разом проговорили римівки для їх запам’ятовування.
Для кожного кольору були підготовлені аркуші паперу. Учні, яким подобаються певні відтінки виходили до дошки та вирізали фігури, що асоціюється з ними (наприклад, червоний - серце), записували поняття, які на їх думку відповідають цьому кольору. Було багато творчих завдань. Коли розглядали зелений колір, обирали предмет (кактус) та кожний вигадав власну історію його життя, блакитний - згадували море та відтворювали шум хвиль, їх плескіт.


Одночасно, на екрані була показана презентація з цікавими фактами щодо кольорів.


Зустріч була дуже жвавою та незвичайною. Впевнені, що старшокласники з радістю завітають до нашої книгозбірні!

Дякуємо адміністрації ліцею та особисто викладачу психології Громовій Еллі Валентинівні за допомогу в організації і проведенні зустрічі, а також за активну співпрацю з нашою книгозбірнею. Сподіваємось на подальшу співпрацю!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік