05 листопада 2018

За німецькою до бібліотеки

Продовжують свою роботу клуби та групи вивчення німецької мови в Херсонській обласній  бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки.
Першим почав свою роботу клуб «Давайте вивчати німецьку разом» для школярів та усіх бажаючих вивчати мову і був цілком присвячений темі «Прикметник». Ми описували малюнки, складали речення, читали та перекладали міні-тексти. Оскільки учасники клубу розпочинають роботу з твором Теодора Гоффмана  «Лускунчик», ми працювали з біографічними даними великого німецького казкаря, практикуючи вживання порядкових числівників та дат. Сподіваємось, що наші заняття допомагають учням на уроках у школі, а більш дорослим учасникам клуба в опануванні мовою.


Збільшилися ряди учасників клубу з вивчення німецької для дорослих, до двох наших постійних членів клубу приєдналися ще двоє молодих панянок.


На останньому занятті ми вивчали географічні назви, питальні слова та професії, а також практикували та удосконалювали здобуті знання у практичних вправах.
Радують своєю жагою до знань і курсанти морського коледжу Херсонської державної морської академії разом зі своєю наставницею Оксаною Олександрівною Чагайда. Приємно, що кадети старанно відносяться до своїх занять і виконують домашні завдання, адже самостійна робота є невід’ємною складовою успіху у вивченні іноземних мов.




Під час зустрічі ми вивчили нову граматичну тему «Теперішній час дієслів», багато читали, перекладали, записували нові мовні та граматичні конструкції. Заняття видалося насиченим та змістовним.
Бажаємо усім нашим читачам успіхів у навчанні та чекаємо у стінах нашої бібліотеки для подальшої роботи.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік