29 листопада 2018

Там, за тим вікном…

Дуже цікаво здійснити прогулянку вузькими вуличками та провулками рідного міста, але можна дізнатися про їхню історію та мешканців, розглядаючи акварелі херсонського художника Олександра Бережного.



Рідному місту він подарував 300 картин, і кожна може розказати більше про життя та побут мешканців міста, ніж найкращий путівник. Для подорожі по старому Херсону, зображеному Олександром Бережним, ми запросили учнів 9-го класу з поглибленим вивченням української філології та історії Херсонського академічного ліцею ім. О.В. Мішукова та їхнього викладача, доцента, кандидата наук  Наталію Шушляннікову.

Гості Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки дізналися багато фактів із біографії відомого майстра, його творчості та особливої манери живопису.


Разом з ліцеїстами ми поринули у часи розбудови міста, життя його мешканців та особливого колориту портового містечка. Учні намагалися зазирнути у вікна зображених будинків, щоб дізнатися про його мешканців, їхнього побуту, складали фіктивні історії кохання дівчат, що живуть поблизу Дніпра, намагалися відчути атмосферу старого міста та південного колориту. 


Особливого шарму заходу надали ліричні пісні, особливо ті, що були виконані під гітару Олександром Ракшею та Наталією Шушлянніковою, яка не змогла втриматися і подарувала усім присутнім власну пісню, присвячену рідному місту.
Сподіваємося, що наш арт-променад справив приємне враження на гостей та викликав інтерес до картин О. Бережного. Тим паче, що вони отримали домашнє завдання – пофантазувати та додати вікнам будинку на вулиці Суворова квітів.
Дякуємо Наталії Шушлянніковій за допомогу в організації та проведенні зустрічі і сподіваємося на подальшу співпрацю.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік