22 липня 2015

Радість спільної творчості

Майстер-клас «Паперові фантазії», що проходив 22 липня у відділі естетичного виховання Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки, став дійсно радістю творчості для дітей і дорослих.
Під час цієї зустрічі відбулося знайомство з простим і дуже гарним видом рукоділля – квілінгом. 
Ознайомившись, завдяки книгам із фондів бібліотеки та веб-ресурсам, з історією цього виду декоративно-прикладного мистецтва, його базовими формами, переглянувши приклади незвичайних різноманітних виробів, дітям, їх мамам, бабусям, і навіть старшому брату дуже закортіло і самим спробувати творити.
Адже мистецтво квілінгу – інтригуюча загадка, вона вабить кожного неймовірними перетвореннями звичайної смужки паперу та приносить величезне задоволення. Це навіть не фокус, це – диво! У поєднанні кількох смужок приховано багато образів: квітка, рибка, баранчик, сонечко, чудернацькі дракони, птахи, тварини та інші цікаві речі.
Спочатку учасники майстер-класу вчилися скручувати довгі і вузькі смужки паперу в спіральки, які називаються ролами, видозмінювати їхню форму і потім складати з отриманих деталей площинну композицію.
Всесвітньовідомий педагог Василь Сухомлинський казав, що «витоки творчих здібностей і обдарувань дітей – на кінчиках їхніх пальців… Іншими словами: чим більше майстерності в дитячій долоньці, тим розумніша дитина».
Квілінг можна назвати ідеальною дидактичною грою, свого роду конструктором, який розвиває фантазію та винахідливість, логіку і просторове мислення, уяву та інтелект дитини.

Найважливіше, про що треба завжди пам'ятати: підтримуйте своїх синочка та донечку, будьте поруч, а головне – разом з ними. Щоразу знайдіть, за що їх похвалити: за рівну складочку, за гарно підібрані кольори, за старання. Спільна творчість сприяє кращому контакту з дитиною.
Ми, бібліотекарі, завжди на цьому наголошуємо під час занять з батьками і, як бачимо, це дає свої результати.
Ангеліна Вєтрова,
головний бібліотекар відділу естетичного виховання

Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік