10 липня 2015

Операція «Впіймай пташку!»

Чого тільки не вигадують бібліотекарі, аби здивувати своїх читачів. Ось і цього разу літні читання у секторі періодичних видань мали інтригуючи назву «Пташка в клітці» (оптичні викрутаси). Пташкою, яку треба буде посадити у клітку, був папуга. Тому спочатку учасники літніх читань за допомогою журналів «Веселі тварини» дізнались незвичні факти про цих милих створінь:

1. Виявляється, хвилясті папуги бачать навколишній світ кольоровим, на відміну від собак, у яких усе навколо чорно-біле.

2. А ще вони набагато розумніші за інших тварин, їх словниковий запас може налічувати від 5 до 100 слів.

3. Вони мають здатність обертати голову на 180 градусів, а температура їх тіла 41 градус.

 Після таких фактів бібліотекар запропонував учасникам зробити невеличкий експеримент: порахувати скільки ударів робить їхнє серце за хвилину. Порахували, виявилось - від 60 до 75 ударів. А маленьке серце папуги робить 200 ударів за хвилину!

Цікаво, що усі присутні пишуть правою рукою, а от хвилясті папуги можуть бути або лівші, або правші :)



Після вияснення усіх фактів розпочали робити фокуси! Вирізали коло з картону, на одному боці намалювали клітку, на іншому – пташку, проділи нитки, за які можна тримати нашу поробку. А далі почали закручувати їх. І знаєте у чому диво? Якщо нитки добре закрутити, а потім різко зупинитися, наше коло почне обертатися так швидко, що виникає ефект мультиплікації: здається, що пташка потрапила до клітки!

Здивуванню дівчат та хлопців не було меж! Отож, оптичні викрутаси вдалися на славу!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Додайте ваше ім'я та вік